A STATOIL-ról

A Statoil integrált technológiaorientált nemzetközi energiaipari társaság, elsődlegesen az olaj- és gázkitermelésre koncentrált tevékenységi körrel. Norvégiai székhelyű társaságunk több mint 30 éves gyakorlattal rendelkezik a legzordabb körülmények között a norvég kontinentális talapzaton megvalósított komplex tengeri projektek terén. Vállalati kultúránk szilárd értékeken és magas szintű erkölcsi szabályokon alapul.

Célunk, hogy hozzájáruljunk a hosszú távú növekedéshez, és folyamatosan fejlesszünk olyan technológiákat, valósítsunk meg olyan projekteket, amelyek fenntartható módon nyújtanak megoldást a világ energia- és klímaproblémáira. A Statoil a New York-i és az Oslói Tőzsdén jegyzett társaság.

Tények a Statoil-ról

 • A Statoil 1972-ben alapított nemzetközi olaj- és gázipari társaság.
 • 40 országban mintegy 29 500 főt foglalkoztat.
 • A világ legnagyobb kitermelője a 100 méternél nagyobb vízmélységű lelőhelyek vonatkozásában.
 • 39 termelő gáz- és olajmezőt üzemeltet.
 • Tőkepiaci értéke több mint 500 milliárd norvég korona (170 NOK részvényárfolyammal számolva 528 milliárd NOK).
 • Átlagos termelése meghaladja az 1,7 millió hordó/nap kőolajegyenértéket.
 • Igazolt készletek: Több mint 6 milliárd hordó kőolajegyenérték.
 • Világelső a mélyvízi technológiákban.
 • Világelső a széndioxid-leválasztás és -tárolás terén.
 • A világ egyik legnagyobb kőolaj- és földgázszállítója.
 • Az olajipari termékek legnagyobb értékesítője Skandináviában.

Statoil kenőanyagok

A kenőanyagokra specializálódott ületi egység a Statoil csoporton belül.

A Statoil Lubricants Skandinávia összes országában, továbbá Közép-Európa és Oroszország egyes részein folytat tevékenységet. A Lubricants üzleti egység 8 országban saját irodáival, további 15-ben pedig nagykereskedelmi képviselet útján értékesíti a termékeit. A Lubricants emellett számos európai és Európán kívüli országba is exportál.

Közel a piacokhoz

A termelés svédországi és norvégiai saját gyártóművekben, valamint a lengyelországi Ostrowiecben épült vadonatúj keverőüzemben folyik. Termékeink a saját laboratóriumaink és az adott szakterület nemzetközi kutató-fejlesztő intézményei közötti együttműködés keretében végzett K+F és termékfejlesztés együttes eredményeit testesítik meg. Mintegy 700 különböző terméket értékesítünk sok iparágban, rendkívül komplex alkalmazási területekre is. Termékeink jelentős része megkapta az EAL minősítést (Environmental Adapted Lubricants – környezetvédelmi szempontból megfelelő kenőanyagok).

Büszkék vagyunk arra, hogy a környezetvédelmi szempontból megfelelő (EAL) kenőanyagok fejlesztésének egyik vezető szereplője lehetünk. Piacközelségünknek köszönhető specialitásunk a nagyfokú orientáltság a vevők műszaki igényei iránt. Gyakran közvetlenül maguk a gép- és járműgyártók vagy más iparvállalatok keresnek meg bennünket azzal, hogy segítsünk nekik a teljesen új követelményeiket kielégítő kenőanyagok és munkafolyadékok kifejlesztésében.

Minőség és környezetvédelem

Küldetésünknek tartjuk, hogy segítsük a fenntartható fejlődést, valamint hogy mérsékeljük minden tevékenységünk és termékünk negatív környezeti hatásait. Arra törekszünk, hogy termékeink és szolgáltatásaink környezetvédelmi tulajdonságai a legjobbak legyenek a piacon. Legjobb termékeink között sok a biológiailag lebontható és a megújuló nyersanyagokra alapozott gyártmány.

Mindig gondosan mérlegeljük a környezetvédelmi és minőségi szempontokat. Környezetvédelmi és minőségügyi munkánk keretében tevékenységeinket az ISO 14001 és az ISO 9001 szabvány szerint minősíttettük. Ezekkel a minősítésekkel arra is kötelezettséget vállaltunk, hogy minőségi és környezetvédelmi szempontból folyamatosan fejlesztjük termékeinket, szolgáltatásainkat és a gyártási folyamatokat.