Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek

Bevezető rendelkezések

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a www.statoil-motorolaj.hu alatt működő webáruházunknak (a továbbiakban: webáruház), figyelmesen olvassa el jelen Általános Szerződési Feltételeit (a továbbiakban: általános szerződési feltételek) és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve (a továbbiakban felhasználó, megrendelő, vagy fogyasztó). Tájékoztatjuk, hogy a webáruház böngészésével, ill. a webáruházon való regisztrációval a felhasználó elfogadja az általános szerződési feltételeket és egyben nyilatkozik, hogy megfelel az általános szerződési feltételek és a vonatkozó jogszabályok előírásainak.

Jelen dokumentum nyelve magyar, nem kerül iktatásra a felek közötti szerződés, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. Jelen általános szerződési feltétel letölthetőek pdf formátumban a webáruházról. Tájékoztatjuk, hogy az általános szerződési feltételek ismerete a felhasználó kötelezettsége, ill. az általános szerződési feltételek letöltési lehetőségével a webáruház eleget tesz a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 3. §-ban foglalt kötelezettségeknek.

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

 

Általános szerződési feltételek módosítása

A webáruház fenntartja magának a jogot, hogy az általános szerződési feltételeket módosítsa. Az általános szerződési feltételek hatályát az oldal jobb felső sarkában jelzett dátum jelzi. Tájékozottsága érdekében kérjük, rendszeresen olvassa el az általános szerződési feltételeket.

A webáruházon keresztüli vásárláskor küldött e-mailben egy link közvetlenül az aktuálisan hatályos általános szerződési feltételekre mutat. Így a megrendelő minden vásárlás előtt tudomást szerezhet a pillanatnyilag hatályos általános szerződési feltételekről.

 

A kereskedelmi ügynök cégadatai

Cégnév: Variens Kft

Székhely: 6230 Soltvadkert, Kiskőrösi út 1.

Cégjegyzékszám 03-09-100447

Nyilvántartó cégbíróság: Kecskeméti Törvényszék Cégbírósága (6000 Kecskemét, Rákóczi út 7.)

Adószám: 10517954-2-03

Bankszámlaszám: CIB 10701300-47460708-51100005

Paypal: OTP 11732181-20030054-00000000

Vevőszolgálati telefonszám: +36-30/2890-147  /  +36-30/9740-077

E-mail elérhetőség: kepviseletek2@variens.hu

Webáruház címe: www.statoil-motorolaj.hu

Tevékenység nyilvántartási száma: 312/2012/B

Tevékenységet nyilvántartó hatóság neve, székhelye: Soltvadkert Város Önkormányzat (6230 Soltvadkert, Kossuth Lajos utca 6.)

 

A webáruház a Variens Kft. kizárólagos tulajdonában áll. A webáruház nem tagja szakmai kamarának.

 

Regisztráció

A webáruházban bárki regisztrálhat és igénybe veheti a webáruház szolgáltatásait, aki megfelel az általános szerződési feltételeknek és egyéb vonatkozó jogszabályi előírásoknak. A webáruházon való regisztrációval a felhasználó kifejezetten elfogadja az általános szerződési feltételeket és egyben nyilatkozik, hogy megfelel az általános szerződési feltételek és a vonatkozó jogszabályok előírásainak. A webáruházon való regisztráció nélkül nem vehetőek igénybe a webáruház szolgáltatásai és egyebek mellett nem lehet a webáruházon keresztül terméket vásárolni. A regisztráció, ill. a webáruház használata ingyenes.

 

A webáruházon megvásárolható termékek

A webáruházban megvásárolható termékek (a továbbiakban termék) a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 6. számú melléklete szerinti alábbi termékkörökbe esnek:

22. Gépjármű- és motorkerékpár-üzemanyag, motorbenzin, gázolaj, autógáz, gépjármű-kenőanyag, -hűtőanyag és adalékanyag;

 49. Személygépjármű és egyéb gépjármű-alkatrész és -tartozék;

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. A webáruház nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

 

Termék megrendelése

A termékek kizárólag on-line, házhoz szállítással rendelhetőek meg. A webáruházon történő regisztráció után lehet a webáruházon keresztül árusított termékekből vásárolni. A vásárlást a kiválasztott terméknek, vagy termékeknek a kosárba helyezésével lehet kezdeményezni. A megrendelés a Kosár ikonnal ellátott gombra kattintva véglegesíthető.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 9-15 óráig. Amennyiben a megrendelés az előbb megjelölt munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

A megrendelés véglegesítés előtt módosítható. A megrendelést a véglegesítést követően haladéktalanul kell módosítani, vagy visszavonni a megadott telefonszámon. A megrendelés telefonon biztosított visszavonása esetén a megrendelés érvénytelenné válik és megszűnik a webáruház ajánlati kötöttsége. A megrendelés telefonon biztosított visszavonása a megrendelés – esetleges hibásan rögzített adatok – módosításának módja.

A megrendelés véglegesítését követően a felhasználónak meg kell fizetnie a megrendelt termék(ek) árát és a szállítási díjat. A fizetés módja bankkártyával történő fizetés a webáruház erre kialakított felületén keresztül, vagy átutalás a webáruház fenti bankszámlájára.

 

Együttműködő pénzintézetek

PayPal (Europe)

CIB ecommerce

 

A webáruház regisztrált felhasználói a következő hitelkártyákat használhatják fizetésre:

Visa, MasterCard, AmEx,Maestro

A fentieken túl a webáruházon keresztül megrendelt termékek esetén lehetőség van postai utánvétellel történő fizetésre is.

 

A megrendelés sikerességéről a webáruház emailben (legkésőbb a webáruházhoz érkezett megrendelést követő 48 órán belül) tájékoztatja a megrendelőt. A visszaigazoló emailnek a megrendelő részére történő megküldésével a webáruház eleget tesz az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban eKer tv.) 6. §-ben foglalt kötelezettségeknek.

A kereskedő a megrendelt termék(ek)et a fizetést követő legkésőbb 2 munkanapon belül elszállítja a megrendelő által megadott szállítási címre (teljesítés). Amennyiben a fenti határidő nem válik tarthatóvá, erről a webáruház emailben értesíti a megrendelőt.

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ezen időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!

Amennyiben a megrendelt terméket valamilyen váratlan okból nem tudjuk Önnek biztosítani, erről haladéktalanul tájékoztatjuk és a megrendelt termék árát haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatérítjük.

 

A termékek ára

A termék ára a megrendelés napján a webáruházban föltüntetett ár (az árak az Áfát tartalmazzák). A webáruházon a termékek ára forintban kerül megadásra.

A termékeket szállítás útján juttatjuk el a megrendelőkhöz. A szállítási díj összegéről a webáruház a megrendelőt a megrendelési folyamat során tájékoztatja. A szállítási díjat a megrendelő a webáruháznak fizeti meg a megrendeléssel együtt.

 

Elállási jog

A megrendelő a megrendeléstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat a webáruháznak küldött emaillel, vagy postacímére küldött levéllel az alábbi feltételek szerint. Az elállási jogot a megrendelő a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a megrendelés írásbeli megerősítését, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja. Az elállási jogot a megrendelő szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a megrendelés írásbeli megerősítését, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja.

Az elállási jogot a megrendelő a Variens Kft-vel, mint forgalmazóval szemben érvényesítheti.

Ha a megrendelés írásbeli megerősítésének kézhezvételére a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a megrendelő akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra. Elállás esetén a megrendelő köteles a terméket haladéktalanul visszajuttatni a kereskedőnek.

Érvényes elállás esetén és a termék visszaérkezését követően a webáruház haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül, visszautalja a megrendelő bankszámlájára a megrendelő által a megrendelésre megfizetett összeget.

Tájékoztatjuk, hogy a megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A megrendelőt ezen felül egyéb költség nem terheli. A webáruház, ill. a kereskedő követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

 

A megrendelő nem gyakorolhatja az elállási jogot

a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a megrendelő beleegyezésével megkezdte;

b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;

c) olyan termék értékesítése esetében, amely a megrendelő személyéhez kötött, illetve amelyet a megrendelő utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;

d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a megrendelő felbontotta;

e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;

f) szerencsejáték-szerződés esetében.

Ha a felek a teljesítés időpontjában nem állapodtak meg, a vállalkozás a szolgáltatás rendeltetéséből kétségtelenül megállapítható időpontban, ennek hiányában a megrendelő felszólításában meghatározott időpontban vagy időn belül, felszólítás hiányában legkésőbb a megrendelésnek a vállalkozáshoz való megérkezésétől számított negyvenöt napon belül köteles a szerződés szerinti teljesítésre.

 

Garancia, jótállás (kötelező jótállás jogszabály szerint)

A webáruház az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelettel összhangban az alábbi termékekre a lenti feltételek szerint egy év jótállási időt vállal, amennyiben a termék megtalálható a webáruház termékkínálatában:

1. Hűtőszekrény, fagyasztó, kombinált hűtőszekrény;

2. mosógép, centrifuga, szárítógép és ezek bármely kombinációja, mosogatógép, vasalógép;

3. villamos és/vagy gázenergiával működtetett sütő-, főzőberendezések és ezek kombinációja 10 000 Ft bruttó vételár felett;

4. vízmelegítők, fűtő-, légkondicionáló- és egyéb légállapot-szabályozó berendezések 10 000 Ft bruttó vételár felett;

5. porszívó, gőzzel működő tisztítógép, szőnyegtisztítógép, padlósúroló- és fényesítőgépek;

6. varrógép, kötőgép;

7. motoros kerti gépek, motoros kézi szerszámok, motoros szivattyúk 10 000 Ft bruttó vételár felett;

8. az egy éves, illetve az egy évnél hosszabb kihordási idejű gyógyászati segédeszközök és készülékek 10 000 Ft bruttó vételár felett;

9. személygépkocsi, motorkerékpár, kerékpár, babakocsi;

10. lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi;

11. biztonsági riasztó- és jelzőberendezések 10 000 Ft bruttó vételár felett;

12. elektronikus hírközlő végberendezések (telefonok, mobiltelefonok, telefax-készülékek, több funkciós készülékek stb.) 10 000 Ft bruttó vételár felett;

13. üzenetrögzítők, kihangosító készülékek 10 000 Ft bruttó vételár felett;

14. műholdvevő és AM Micro antenna rendszerek és ezek részegységei, televíziók, projektorok, videomagnók 10 000 Ft bruttó vételár felett;

15. rádiók, autórádiók, rádiós ébresztőórák, rádió adó-vevő készülékek, amatőr rádióadók és rádióvevők, műholdas helymeghatározók 10 000 Ft bruttó vételár felett;

16. lemezjátszók, szalagos és kazettás magnók, CD-felvevők és -lejátszók, DVD-felvevők és -lejátszók, egyéni hangrendszerek és ezek tartozékai (keverőasztal, erősítő, hangszóró, hangfal), mikrofonok és fülhallgatók 10 000 Ft bruttó vételár felett;

17. fényképezőgépek, film- és hangfelvevő kamerák, videokamerák és camcorderek, film- és írásvetítők, filmnagyítók, filmelőhívó- és filmfeldolgozó készülékek, fotónyomtatók, film- és diaszkennerek 10 000 Ft bruttó vételár felett;

18. MP3 lejátszók, Pendrive készülékek, illetve az ezekhez, valamint a digitális fényképezőgépekhez használatos memóriakártyák 10 000 Ft bruttó vételár felett;

19. távcsövek, látcsövek, mikroszkópok, teleszkópok, iránytűk, tájolók 10 000 Ft bruttó vételár felett;

20. személyi számítógépek és alkatrészeik, monitorok, nyomtatók, szkennerek 10 000 Ft bruttó vételár felett;

21. számológépek, zsebszámológépek, menedzserkalkulátorok 10 000 Ft bruttó vételár felett;

22. írógépek és szövegszerkesztők 10 000 Ft bruttó vételár felett;

23. hangszerek 10 000 Ft bruttó vételár felett;

24. órák 10 000 Ft bruttó vételár felett;

25. bútorok 10 000 Ft bruttó vételár felett.

 

A kereskedő a termékkel együtt adja át a jótállási jegyet. A jótállási jegy tartalmazza a

a) a forgalmazó nevét és címét,

b) a fogyasztási cikk megnevezését, típusát, gyártási számát, továbbá – ahol alkalmazható – azonosításra alkalmas részeinek meghatározását,

c) a gyártó és – külföldről származó termék esetén – az importáló nevét, címét,

d) a fogyasztót a jótállás alapján megillető jogokat, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit,

e) a vásárlás vagy az üzembe helyezés időpontját.

 

A jótállás a fogyasztó törvényből eredő (a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény szerinti) jogait nem érinti.

A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető. A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét. A fogyasztó a kijavítás iránti igényét a forgalmazó által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti.

A termékek garanciális szervízelését a webáruházat üzemeltető Variens Kft, mint forgalmazó végzi. A termékek garanciális szervizpontja a társaság székhelye: 6230 Soltvadkert, Kiskőrösi út 1. A termékek garanciális szervizpontjára történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. Az utánvétellel küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!

 

A jótállás keretébe tartozó javítás esetén a forgalmazó, illetve a javítószolgálat a jótállási jegyen feltünteti:

a) a javítási igény bejelentésének és a javításra átvétel időpontját, gépjármű esetében továbbá a kilométeróra állását,

b) a hiba okát és a javítás módját,

c) a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő visszaadásának időpontját,

d) a jótállás – a kijavítás időtartamával meghosszabbított – új határidejét.

 

Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

 

Egyes gyártók az előírt 1 évnél hosszabb jótállási időt biztosítanak, melyet a Variens Kft. szintén biztosít vásárlói részére. A termékek jótállási ideje a terméklapon, a termékleírásban, valamint a jótállási jegyen illetve számlán olvasható.

 

Szellemi tulajdon, védjegy

A webáruházon található minden tartalom, ideértve különösen, de nem kizárólag képek, grafikák, fényképek, szövegek, üzleti modell a webáruház tulajdonát képezi, vagy a webáruház jogosult annak használatára és a hatályos magyar, európai, ill. nemzetközi jog által biztosított védelmet élvez. A webáruházon megjelenő tartalmi elemeknek megjelenése, kihelyezése semmilyen körülmények között nem jelent átruházást, illetve a további felhasználáshoz történő engedélyt, hozzájárulást.

Kivételt képeznek ez alól a kereskedők saját szellemi tulajdonát képező tartalmak, melyek hasonlóképpen védelmet élveznek. A webáruházon található tartalmakról tilos bármilyen formában másolatot készíteni, azokat akár analóg, akár digitális úton rögzíteni, újra előállítani, terjeszteni, továbbítani, letölteni, szerkeszteni, tovább értékesíteni, nyilvánosságra hozni.

A webáruház bármilyen tartalmának bármilyen formában megvalósuló, akár kereskedelmi, akár más céllal történő felhasználása kizárólag a webáruház vagy a jogok felett rendelkezni jogosult harmadik személynek az előzetes, kifejezett és írásbeli hozzájárulása esetén jogszerű.

 

Adatkezelés

Fontos számunkra adatainak biztonsága, emellett gazdasági érdekünk is megkívánja felhasználóink megelégedettségét, ezért mindent megteszünk adatai biztonságos kezelése érdekében. Az adatok technikai okokból történő elvesztéséért, sérüléséért, vagy egyéb károsodásáért azonban a szolgáltatás jellegére tekintettel nem tudunk felelősséget vállalni. A webáruházban való regisztráció során szükséges a felhasználóknak megadni az alábbi adataikat; név, lakcím, email, telefonszám, megrendelési cím, bankszámlaszám visszautaláshoz.

Az adatkezelés jogszabályi alapja az eKer tv. 13/A. §, amely szerint a webáruház az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából kezelheti az igénybe vevő azonosításához szükséges természetes személyazonosító adatokat és lakcímet. A webáruház továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtására irányuló szerződésből származó díjak számlázása céljából kezelheti az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatokat. A webáruház a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek.

Webáruházunk jogszabályon alapuló kötelező adatszolgáltatási kötelezettséget teljesít az illetékes hatóságok, közigazgatási szervek és egyéb szervek felkeresése alapján.

Tájékoztatjuk, hogy a webáruházban való regisztrálással egyúttal kifejezett hozzájárulását adja adatainak az általános szerződési feltételek szerinti céllal és feltételek szerint történő felhasználásra. Az adatkezelés ideje az érintettnek az adatkezeléshez adott hozzájárulásának visszavonásáig, vagy a regisztrációjának törléséig tart.

Adatainak kezelésének célja a webáruház szolgáltatásainak (különös tekintettel a termékek vásárlására) igénybevételéhez szükséges folyamatok (a termék árának megfizetése, szállítás stb.) lehetővé tétele. Tájékoztatjuk, hogy a webáruház adatait minden esetben a szükséges mértékben a szükséges ideig használja.

Adatait a webáruház és a megrendelésének teljesítésében részt vevő kereskedő(k) kezelik a megrendelés teljesítéshez szükséges mértékben, módon és ideig.

A webáruháznak megadott adataiba való betekintést, adatainak módosítását, vagy törlését a webáruháznak küldött emaillel kérheti. Adatai módosítását vagy törlését legkésőbb 30 napon belül teljesítjük, ill. töröljük.

A webáruház szolgáltatásainak igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra.

A megrendelés folyamán rögzített adatokat a webáruház a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra.

A webáruházzal való viszonyán alapuló adatkezelés jogszerűtlensége, ill. egyéb adatkezelési szabálytalanságok, vagy mindezek gyanúja estén jogorvoslatért fordulhat egyebek mellett a

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságához

levelezési cím: 1534 Budapest, Pf.: 834

cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

www: http://www.naih.hu

e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

Panasz

A webáruház tevékenységével kapcsolatos bármilyen észrevételét, ill. panaszát szívesen fogadjuk a webáruház elérhetőségein. Panaszát legkésőbb harminc napon belül írásban, levelezési cím hiányában emailen, válaszoljuk meg. Panaszára adott válaszunkat három évig megőrizzük.

Az elutasító választ indokoljuk és tájékoztatjuk, hogy elutasító válasz esetén a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő független békéltető testületekhez fordulhatnak. A békéltető testületekről és eljárásukról a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján (www.nfh.hu) tudhat meg több információt. Panasza esetén elsődlegesen a fogyasztó lakóhelye szerinti békéltető testület illetékes.

Tájékoztatjuk, hogy a webáruház a székhelye szerinti békéltető testületnél vagy – valamennyi békéltető testületre kiterjedő hatállyal – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál írásban, visszavonásig érvényes általános alávetési nyilatkozatot tehet, amelyben vállalja, hogy a békéltető testületi eljárásnak és egyezség hiányában az ilyen eljárásban hozott határozatnak aláveti magát. Az alávetési nyilatkozatban a webáruház kötelezettségvállalásának mértékét, illetve hatályát a jogvita tárgyának általa meghatározott értékében vagy más módon is korlátozhatja. A webáruház mentesül e nyilatkozat kötőereje alól, ha bizonyítja, hogy azt a szerződéskötésig a vállalással azonos módon visszavonta.

Fogyasztóvédelmi panasz esetén felkeresheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság illetékes területi felügyelőségét. A területi felügyelőségek listáját az alábbi címen érheti el: http://www.nfh.hu/informaciok/elerheto/teruleti

 

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség

Cím: 6000 Kecskemét, Nagykőrösi u. 32.

Telefonszám: +36 76 481 405

Telefax: +36 76 481 416

 

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Cím: 1088 Budapest, József krt. 6, Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.

Központi telefonszám: +36 1 459 4800 , Faxszám: +36 1 210 4677

 

Jogkikötés

Jelen általános szerződési feltételekre, illetőleg felek jogviszonyára a fent idézett és magyar jog vonatkozó jogszabályai megfelelően irányadóak.

A felhasználó és a webáruház közötti vitás kérdéseket a felek békés úton, ill. az általános szerződési feltételekben megjelölt hatóságok békéltető és egyéb testületei előtt rendezik. Bírósági út igénybevétele esetén kikötik a Kiskőrösi Városi Bíróság és a Kecskeméti Törvényszék kizárólagos illetékességét.